Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer

Hebt u belangstelling om te werken bij de brandweer? Bij de brandweer zijn er de meest uiteenlopende functies. Kijk in het vacatureoverzicht of u bij Brandweer Leeuwarden aan de slag kunt.

Functies op verschillende niveaus

Doordat de brandweer een veelheid aan taken heeft, zijn er functies op verschillende opleidingsniveaus en met verschillende ervaringseisen. Voor beroepskrachten en vrijwilligers. Voor mannen en vrouwen.

Brandweerman, brandweervrouw

Sportieve, technische mensen op MBO-niveau kunnen in aanmerking komen voor een opleiding tot brandweerman/brandweervrouw (opent in nieuw venster). Eerst moet u enkele keuringen ondergaan.

Brandweerofficier/brandweermanager

Mensen met een afgeronde HBO- of universitaire opleiding kunnen in aanmerking komen voor de opleiding tot  brandweerofficier/brandweermanager (opent in nieuw venster). U leert hoe u leiding geeft aan een afdeling en/of brandweerkorps en hoe u als manager optreedt bij brand en ongevallen. Kortom, een interessante opleiding.

Vacatures

Kijk in het vacatureoverzicht van de gemeente Leeuwarden en in het vacatureoverzicht van de Nederlandse brandweer (opent in nieuw venster) of er een geschikte vacature voor u is.