Brandweer Leeuwarden

13-10-2008 lourens  zwolle evander broekman ©Foto: Hoge Noorden/Jeroen horsthuis©Foto: Hoge Noorden/Jeroen horsthuis13-10-2008 bijtijds leeuwarden brandweer portfolio cover ©Foto: Hoge Noorden/Jeroen horsthuis

Brandweer Leeuwarden is er om hulp te bieden aan mensen en dieren in nood. De brandweer helpt bij verkeersongevallen, wateroverlast, stormschade, rampen, ongelukken met gevaarlijke stoffen en uiteraard bij brand.

Taken en verantwoordelijkheden

Van oudsher is de belangrijkste taak van de brandweer het blussen van brand. Daarnaast zijn hulpverlening en het voorkomen van brand en ongevallen belangrijke taken en verantwoordelijkheden.

Brandveiligheid

Laat u niet door brand verrassen! Neem tijdig voorzorgsmaatregelen. Daardoor kunt u uw huis en medebewoners goed beschermen tegen brand. Consument en veiligheid en de Nederlandse brandweer geven uitgebreide informatie over brandveiligheid.

Organisatie Brandweer Leeuwarden

De organisatie van Brandweer Leeuwarden is opgebouwd uit een team van brandweermannen en -vrouwen die uitrukken bij incidenten, en daarnaast uit drie beheersmatige teams: Team Opleiden en Oefenen, Team Operationele Informatievoorziening en Team Materieel en Huisvesting. De brandweer staat onder leiding van de brandweercommandant.

Werken bij de brandweer

Hebt u belangstelling om te werken bij de brandweer? Bij de brandweer zijn er de meest uiteenlopende functies. Kijk in het vacatureoverzicht of u bij Brandweer Leeuwarden aan de slag kunt.